Specialisaties – Tandartspraktijk Delfgauw – Delfgauw

Specialisaties

Specialisaties

Met een regelmatig bezoek aan de tandarts houdt iedereen een stralende lach!

Het is belangrijk dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt bij de tandarts. Onze tandartsen zijn zeer ervaren in kindertandheelkunde. Wij weten kinderen op hun gemak te stellen waardoor een tandarts bezoek niet eng of spannend hoeft te zijn, maar zelfs leuk. Met plezier begeleiden wij kinderen.

Om uw gebit gezond te houden, is tandenpoetsen alleen niet altijd voldoende. Een periodieke gebitsreiniging door onze mondhygiënist of preventie assistente is een goede aanvulling op uw mondzorg thuis en kan tandplak en daarmee tand(vlees)problemen voorkomen.

Een wortelkanaalbehandeling is een ander woord voor zenuwbehandeling. Vaak is hevige kiespijn de aanleiding. Het levende deel van de tand/kies (de ‘pulpa’) is dan zo ontstoken dat de zenuw verwijderd moet worden om de pijn te stoppen. Zo worden verdere ontstekingen voorkomen.

Drie kwart van de bevolking is bekend met het gevoel van zenuwen als een tandartsbezoek zich aandient. Een klein deel is extreem bang; zelfs zo bang dat ze helemaal niet meer naar de tandarts gaan. En juist door het ontbreken van regelmatige controle lopen ze rond met onnodig pijn.

Bij Tandartspraktijk Delfgauw geldt dat wij er alles aan doen om uw gebit stralend en gezond te houden. Precies zoals u dat voor ogen heeft. Voor mensen die toch niet helemaal tevreden zijn met hoe het gebit er esthetisch uitziet kan een bezoek aan onze cosmetische tandarts uitkomst bieden.

Een tandimplantaat is een soort schroefje, gemaakt van titanium, dat het lichaam gemakkelijk accepteert. Het is een veilige en permanente vervanging van de tandwortel en wordt in de kaak aangebracht. 

Onze tandartsen hebben veel ervaring met het behandelen van kinderen en angstige patiënten. Het advies is om uw kind vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts wanneer u zelf voor controle gaat. De tandarts zal u vooral adviezen en voorlichting geven.

Wanneer u een beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, kan een kroon een mooie oplossing voor u zijn. Wanneer u één of meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie oplossing voor u. Een kroon is een vaste vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies.

Een prothese is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. Naast een volledige prothese, oftewel kunstgebit, is er ook een gedeeltelijke prothese of frame prothese (plaatje met metalen ankers). Welke soort het meest geschikt is, hangt af van het aantal tanden dat u mist.